Frågor och svar (FAQ)

På denna sida hittar du de vanligaste frågorna om VACANDO, och våra svar. Vi hoppas att detta kommer att ge dig bästa möjliga support när du planerar och bokar din semester.

Om du har ytterligare frågor kan du kontakta oss direkt.

Hur kan jag hitta lämpligt boende för min semester med Vacando?

Vacando erbjuder en mängd olika sökalternativ.

Vårt helt nya och mycket användarvänliga navigationssystem kommer snabbt att guida dig till ditt ideala semesterboende. I menyn till vänster på skärmen hittar du de vanligaste sökkriterierna. Till skillnad från andra portaler, behöver du inte ange ditt avresedatum eller antal resenärer. Du kan helt enkelt låta dig inspireras av de olika erbjudanden när du klickar på de olika kriterierna (t.ex. månad av resor, typ av boende). När du klickar på ett nytt sökkriterie kommer resultatlistan automatiskt att uppdateras. Genom att klicka till vänster, kan du begränsa resultatet med hjälp av ytterligare sökkriterier, när du vill. Om du inte längre vill använda vissa sökkriterier, klicka bara på det lilla "x" bredvid sökkriteriet i rutan, längst upp till vänster. Det sökkriteriumet försvinner och resultatlistan uppdateras automatiskt.

Ett annat sätt att söka semesterboenden på är att använda fritextsökning. Ange sökord som är relevanta för dig (t.ex. din destination) i sökfältet i den högra kolumnen på Vacandos hemsida.

Resultaten kan även sorteras efter pris, namn och betyg, om du vill.

Vi hoppas att ni kommer finna inspiration och glädje i att hitta ert perfekta semesterboende.

Vad erbjuder Vacando?

Vacando är en internetportal för semesterboenden, till exempel för fritidshus, lägenheter, stugor, villor och en mängd andra olika typer av boenden.

Vi erbjuder en omfattande service, och en användarvänlig sökfunktion- och bokningsprocedur.

Notera: Vacando själv erbjuder inte boenden. Samtliga boenden erbjuds av samarbetspartners, och avtalsförhållandet är därför alltid mellan tjänsteleverantören och den som hyr. Följaktligen berörs Vacandos allmänna villkor samt ytterligare villkor för specifik leverantör. Vacando har inget inflytande på dessa ytterligare villkor. För mer information läs våra allmänna villkor för verksamheten.

Hur gör jag när jag ska boka en semesterlägenhet- eller ett hus?

Vacandos bokningsprocess är mycket enkel och består av följande steg - för att komma till nästa sida i bokningsprocessen klickar du på knappen längst ned till höger på skärmen:

  1. När du har hittat en lämplig bostad kan du kontrollera faciliteten och tillgänglighet på detaljsidan och klicka sedan på "Boka"-knappen. Välj datum och tilläggstjänster nedan. Rätt hyrespris uppdateras direkt.
  2. I steg 2 ber vi om dina personuppgifter och alternativt betalningssätt.
  3. I steg 3 kommer du att kunna kontrollera alla detaljuppgifter ännu en gång. Om allt är korrekt, bekräftar du att du accepterar villkoren. Du når slutlig bekräftelse till din skräddarsydda semester genom att klicka på "Boka nu".
  4. Du kommer omedelbart få en bokningsbekräftelse.

Om du har några frågor är du välkommen att ringa oss på VACANDO. Du når oss måndag till fredag från kl 09:00 - 18:00 på telefon, se telefonnummer i höger kolumn.

Vi hoppas att du ser fram emot din vistelse!

Hur ser jag om bostaden är ledig för mina önskade datum?

Vacando erbjuder en mycket användarvänlig sökfunktion. När du har valt önskade datum (månad) i den vänstra kolumnen, kommer endast lediga boende för denna period visas i resultatlistan.

Det finns en informationssida för varje enskild bostad, vilket visar tillgänglighet för den specifika bostaden i ett tydligt kalenderformat.

En del boenden är endast tillgängliga på förfrågan; Du kan skicka en förfrågan på dessa boenden som ägaren kommer svara på genom att ta kontakt med dig så snart som möjligt.

Var kan jag hitta mer information om en specifik bostad?

Leverantören till varje enskild bostad försöker alltid att i den mån som finns att tillgå, ge en utförlig beskrivning av boendet och för att illustrera detta, med foton. Tyvärr kan vi inte ge ytterligare information än den som ges.

Eftersom Vacando enbart är en internetportal kan vi inte erbjuda dig en katalog. Däremot är det möjligt att ställa frågor direkt till leverantören för mer information.

Hur hittar jag det bästa semesterboendet prismässigt för mig?

Det bästa sättet att filtrera sökresultatet efter pris på, är att klicka på ett prissegment som passar din budget utifrån menyn till vänster på skärmen under kriteriet "pris per vecka".

Vi kommer då att endast visa boenden i denna prisklass. Du kan sortera sökresultat efter pris när som helst under sökningen.

Vad är mina personuppgifter till?

Vacando behandlar dina personuppgifter konfidentiellt. Vi kommer endast att lämna ut dina personuppgifter i händelse av en genomförd bokning, och då endast till den specifika leverantören till bostaden. Bestämmelserna om personuppgiftsskydd för respektive leverantör gäller.

Vacando vidarebefordrar inte några uppgifter till tredje part. Vi garanterar att du inte kommer att få någon oönskad reklam från tredje part.

Kan ni skicka mig en tryckt broschyr?

Vacando är endast en online-portal, så tyvärr kan vi inte erbjuda tryckta broschyrer. Detta är en av de större anledningarna till att vi kan erbjuda er boende och service med mycket bra priser och villkor.

När och hur får jag mina resehandlingar?

Ni kommer att få era resedokument direkt från leverantören, oftast 4 veckor före ankomst (undantag sista minuten-erbjudanden).

Vad innebär det med "personer tillåts"?

Figuren, för det antal "personer som tillåts" visar hur många vuxna som kan bo i bostaden. För vissa boenden finns det möjlighet att boka extra sängar eller barnsängar. Du hittar denna information på informationssidan för varje enskild bostad.

Hur är fritidshusen utrustade?

Faciliteterna i varje fastighet kan variera mycket, och vara allt ifrån lyxiga till enkla. Information om faciliteterna i varje enskild bostad finns på informationssidan.

Varför ska jag boka med VACANDO?

Vacando erbjuder dig ett mycket omfattande utbud av semesterboenden i olika pris- och kvalitetsklasser . Vi är övertygade om att, med hjälp av vår revolutionerande sökfunktion, kommer du att hitta den perfekta semesterbostaden efter dina önskemål.

Vårt sortiment är ständigt växande och etableras konstant av nya partners. Eftersom vi är en online-portal kan vi hålla våra kostnader nere – vilket du kan dra nytta av i och med de fördelaktiga villkoren.

Hur säkert är min data som överförs vid bokning?

Vacando använder en SSL 128-bitars krypterad anslutning för din bokning. Du kommer att informeras via hänglåssymbolen längst ned till höger på skärmen om att anslutningen är säker. Så du behöver inte oroa sig för att utomstående kan komma åt dina data under bokningsprocessen.